Vzdor, vztek, emoce: Jak to s dětmi ustát a neselhat?

Rozhovor s Katkou Královou na rádiu Wave

Období vzdoru. Vztekání. Konflikty. „Ošklivé“ věty jako: „Mami, nemám tě rád!“ Proč vám to dítě říká? Jak na to reagovat? Může prožívat nenávist? A co když nějakou vypjatou situaci s dítětem nezvládnete?

„Ať chceme nebo nechceme, v rodičovství selháváme. A je to v pořádku,“ říká Katka v rozhovoru. A možná je to proti všem očekáváním a nárokům, které jste na sebe doteď měli?

Možná se taky jako rodiče denně snažíte udělat všechno dobře. Ale někdy se to prostě nepovede. Přijde konflikt. Emoce. Stres. A neskončí to zrovna harmonicky. Něco třeba uděláte na sílu, dítě ječí, vy ho vlečete, není vám z toho dobře. A zpětně se tím trápíte.

Jak se k takové situaci postavit? A není na ní přece jen i něco dobrého? Nějaká útěcha pro rodiče, co to právě „všechno podělal“?

Poslechněte si celý rozhovor.

Ptala se: Michaela Sladká

Kurz Nevýchovy

Pomáhá se vztekáním, zlobením, neposlušností, stejně jako se sourozeneckými vztahy, hranicemi, nebo nezvladatelnými dětskými i rodičovskými emocemi.

Podívejte se, jak celý kurz funguje a s čím konkrétně může pomoct právě vám a vašim dětem. A jestli se vám Nevýchova líbí, využijte naši 14denní garanci a rovnou si ho vyzkoušejte:

Prohlédnout kurz

Našli jste v rozhovoru i svoje téma? Podělte se: