3 tipy, jak vychovat spokojené dítě
a nevyhořet

Asi každá máma s tátou toho má občas nad hlavu. Jenomže dítě nejde na pár dní vypnout a dát si pauzu. Musíte prostě fungovat, zařídit denně spoustu věcí a být tu pro něj. Ale co když vám pomalu dochází baterky a – i když svoje dítě milujete – nejradši byste tu výchovu na chvíli pověsili na hřebík?

Možná si řeknete – zbytečný o tom přemýšlet, stejně to nejde. Jde tak akorát ulevit si do smsky kamarádce, že toho máte plný brejle, a pak zatnout zuby a fungovat dál.

Jenomže jak dlouho? Než jim bude osmnáct? Trochu trpká představa. Pojďte se radši podívat, co by šlo udělat už teď. Protože ono vůbec nejde jenom o to, ulevit si. Jde o jednu mnohem důležitější věc.

Často totiž ty zuby zatínáme hlavně pro děti, že? Aby „nedojížděly“ na to, že na ně nemáme energii. Jenže tím paradoxně nakládáme hlavně jim. Přitom s nejlepšími úmysly.

Dnešní 3 jednoduché tipy pomůžou vám i dětem, aby se všem doma líp dýchalo. Ale ze všeho nejdřív zrušíme jeden velký výchovný tlak, který vás možná v rodičovství táhne ke dnu a připravuje o sílu:

...

Tohle je prémiový článek pro naše předplatitele

Jestli si ho chcete dočíst a otevřít si i přístup ke všemu, co pro vás v Nevýchově máme, vyberte si předplatné:

Chci předplatné

Jste předplatitel? Přihlaste se.